Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Çeşitleri Bakımından Depo Raf Sistemleri

15.07.2022
Çeşitleri Bakımından Depo Raf Sistemleri

Çeşitleri bakımından raf sistemleri alternatifleri oldukça geniştir. Depo alanlara sahip olup da raf sistemlerine ihtiyaç duymayan var mıdır? Elbette her depo için raf sistemleri en zorunlu en temel gereksinimler arsıdadır. Ancak kullanılan alanların en ekonomik şekilde kullanılabilmesi için de çeşitleri bakımından raf sistemleri en doğru şekilde belirlenmelidir.

Çeşitleri bakımından raf sistemleri için ne amaçla kullanılacağına göre belirlenmektedir. Ancak depo alanları için raf sistemleri yapılmasının en temel sebebi kullanılacak olan alanın en ekonomik şekilde en çok yükleme miktarının güvenli bir şekilde muhafaza edilebilmesidir. Depo alanlarında istiflenecek olan ürünlerin düzenli bir şekilde dizilebilmesi, kategorilerine gör sınıflandırılabilmesi yani tüm düzenin sağlanabilmesi açısından raf sistemleri tek başına çözüm değildir. Çeşitleri bakımından raf sistemleri de kullanılacak depo alanlarına göre belirlenmelidir. Bunların belirlenmesi öncelikle kullanılma amacına ve ne konulacağına göre ayarlanmaktadır. Bunların yanında istiflenmesi planlanan en büyük ve en ağır parçalar göz önünde bulundurularak raf sistemleri çeşitleri değerlendirmeye alınmalıdır.

Çeşitleri bakımından depo raf sistemleri için önemli olan bir başka nokta kullanılacak olan malzemelerdir. Bu malzemelerin en sağlam en dayanıklı en uzun ömürlü olması demek dökülen paranın hakkını vermesi ve uzun süre kullanımı ile de dökülen masrafı karşılaması bakımından oldukça önemlidir. Düşlünün ki kötü yapılan raf sistemleri her sene bakım ya da en kötü ve en masraflısı olan yenileme gerektirecektir ki bu da iyi bit bütçe gerektirecektir. İşte tam bu noktada her sene ya da belli aralıklarla devamlı olarak raf sistemleri için bütçe ayırmak belki henüz kara geçecekken yine bir masrafla sil baştan büyük sıkıntı yaratacaktır.

Çeşitleri bakımından raf sistemleri için belli başlı seçenekler şöyledir:

  • Ağır yük raf sistemleri
  • Hafif yük raf sistemleri olarak ikiye ayrılmaktadır.

Çeşitleri bakımından raf sistemleri için belirleme de genellikle raf sistemleri yapılacak olan alanda bir keşif sonrasında belirlenmektedir. Bu keşif sırasında öğrenilecek olan kullanım amacı ve nelerin yükleneceğine göre bu iki çeşitten doğru olan tercih edilir ve en doğru malzemelerle depo alanlarına döşenir.

Tümü