Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Raf Sistemlerinde Montaj

29.03.2019
 Raf Sistemlerinde Montaj

Raf sistemlerinde montaj işlemleri çoğunlukla raf sistemlerinin uygulanacağı alanlarda yapılmaktadır. Raf sistemlerine olan ihtiyaç gün geçtikçe daha da artmaktadır. Talepler üzerine artan arzlar doğrultusunda türlü türlü çeşitler ortaya çıkmıştır. Çok eski zamanlarda raf sistemleri genel olarak büyük depo alanlarında kullanılan ve yalnızca depolama amaçları için uygulanan sistemlerdir.

Raf sistemlerine duyulan ihtiyaçlar sektöre göre farklılık göstermektedir. Bu doğrultuda ya dekoratif olarak da planlanmakta olan raf sistemleri çok çeşitli olarak üretilmektedir. Ancak ne olursa olsun ya da nerde kullanılacak olursa olsun genel olarak raf sistemleri montajı yerinde yapılabilmektedir. Yani raf sistemleri belli ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli ölçüler en doğru şekilde alınması sonrasında gerekli en kaliteli en dayanıklı malzemelerin belirlenmesi ve temin edilmesi sonrasında üretim gerçekleştirilir. Bu üretim sırasında raf sistemleri birbirine geçirme sureti ile gerçekleştirilmektedir.

Raf sistemlerinde montaj işlemleri için birbirine geçirme şeklinde ve en sağlam en güvenilir bir uygulama ile gerçekleştirilmektedir. Birbirine geçirme ile yapılan raf sistemleri montajı uygulamanın yapılacağı alanda çok daha güvenilir bir şekilde yapılmaktadır. Bu durumun pek çok avantajları bulunmaktadır. Öncelikle nakliyenin çok daha rahat gerçekleştirilmesi nakliye sırasında ortaya çıkarabileceği hasarları ortadan kaldıracaktır. Tüm bunların yanında raf sistemleri montajı için yerinde uygulama yapılması iş güvenliğini sağlamak bakımından da oldukça önemlidir. Daha sağlam daha güvenli ve daha düzenli bir raf sistemleri montajı için yerinde uygulama yapmak tabi ki çok daha iyidir.

Raf sistemleri montajı dekoratif amaçlı olarak yapıldığında da model ve çeşitlere göre çok büyük parçalar dışında birlşetirme yani raf sistemleri montaj işlemleri atölyelerde gerçekleştirilmektedir. Bu durumda yalnızca raf sistemleri uygulamalarının yerine nakliye edilme işlemi yapılmaktadır. Nakliye sırasında taşımanın güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu bazen bir ev için uygulandığında ya da bir mağazanın dekoru için yapıldığında yalnızca nakliye edilmesi sonrasında yerleştirme işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu yerleştirme sırasında da dikkatli olunması gereken noktalar raf sistemleri uygulamasının en doğru şekilde sabitlenmesi olası tehlikelere göre yapılmalı ve sabitlenme işleminden sonra da kontrol edilmesi oldukça önemlidir.

Tümü