Ege Raf Sistemleri | 0530 290 71 91

Mezanin Raf Sistemleri

30.06.2017
Mezanin Raf Sistemleri

Her sektör için uygun olan raf çeşidi ve depolama yöntemleri farklılık göstermektedir. Ürünleriniz için en uygun raf seçeneğini uzmanlara danışarak verebilirsiniz. Kolay kullanımı ve portatif olması nedeniyle tercih edilen mezanin raf sistemlerine yakından bakalım.

Mezanin Raf Sistemi Özellikleri Nelerdir?

Mezanin sistemi raf ayakları sayesinde oluşturulan platformlar üzerinde depolama imkânı sunmaktadır. Bu sistemi en çok maksimum yükseklikteki depolara ek kullanım alanları açmak isteyenler tercih edebilir. Parçalar de monte olarak bulunduğundan duruma göre ekleme ya da çıkartma yapılabilir. Mezanin sisteme elle yükleme yapılabilir, bu konuda uygun yükseklik depo görevlilerince ayarlanır. Yüksekliği kullanmak istemeyen işletmeler bu açıdan da mezanin raf sistemine geçiş yapabilirler.

Rafların istenilen yere konulabilmesi ve personelin istediği anda yerini değiştirebileceğinden ötürü daha pratiktir. Bu raf sistemini kullanan işletmeler ürün gruplandırması işlemini daha kolay yapabilirler. Sipariş hazırlama, kargo bekletme, ürün ayırma gibi süreçlerde mezanin raf sistemi büyük kolaylık sağlamaktadır.

Mezanin Raf Sistemi Avantajları Nelerdir?

Katların arasında, yükü taşıyan yerler yükün şekline göre değiştirilebilir. Örneğin kat ayakları sayesinde çıkılan katların üst tarafları, sunta, ızgara, saç şeklinde tasarlanarak ürün gruplarına uygun hale getirilerek daha verimli bir depolama sistemi sunar.

Bütün raf sistemi de montedir. Kısa süre içerisinde tekrar birleştirilir, ihtiyaca göre kat çıkarılır veya eklenir. Personel ve iş gücünü yükünü azaltır. En çok yedek parça, arşiv veya ön sipariş hazırlığında kullanılan bu sistem sayesinde operasyon gücü daha hızlı bir hal alır. İstenilen yükseklikte depolama imkânı veya çalışma alanı olarak kullanılabilen mezanin sistemler maksimum depolamalar için üretilmiştir.

Mezanin raflar tüm diğer raf sistemleri ile tam uyumludur. Depolama sistemleri ile birbirlerini tamamlayıcı ürünler olarak adlandırılır.

Eğer yukarıda saydığımız özellikte bir depolama ihtiyacınız var ise sizde bu portatif raf sistemleri olan mezanin rafları işletmeniz için tercih edebilirsiniz. Maksimum verim, minimum zorluk ile kat aralarına kadar çıkabileceğiniz raflar ile ek depolama alanları yaratabilirsiniz.

Tümü